Voor huizen en appartementen die te koop of te huur worden aangeboden moet een energieprestatiecertificaat (EPC) worden opgemaakt. Potentiële kopers of huurders krijgen met het EPC informatie over de energiezuinigheid van de woning. Dat gebeurt aan de hand van een energiescore, die wordt berekend op basis van de toegepaste bouw- en isolatiematerialen en installaties voor verwarming en warm water.

Vanaf 1 januari 2013 moeten ook bepaalde publieke gebouwen met een bruikbare vloeroppervlakte groter dan 500 m² over een EPC beschikken.

Studiebureau Desomer staat garant voor een snelle service aan een scherpe prijs.
Bovendien kunnen wij ook een energieaudit van uw woning uitvoeren. Dit verslag bevat een vrijblijvend advies over waar, hoeveel en op welke manier u in uw woning efficiënt energie kunt besparen. De energieaudit geeft recht op een belastingvermindering van 40 % van de kostprijs van de investering.

Wanneer u in Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning aanvraagt voor het bouwen of verbouwen van een gebouw, moet er aan de energieprestatieregelgeving EPB worden voldaan. EPB staat voor ‘energieprestatie en binnenklimaat’. Wij staan u als EPB-verslaggever bij in al uw projecten in woon-, appartements- en industriegebouwen.